Hírek

2009.12.22. 17:59

Ünnepek és közlekedés - Megerősített járatok

Körkép - A közelgő ünnepek, és az ilyenkor megnövekedett utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.

Tremmer Tamás

Az ünnepek ideje alatt a várhatóan növekvő utasforgalmi igényekhez alkalmazkodik a MÁV-START Zrt. A forgalmasabb időszakokban a legnagyobb utaslétszámú vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva - a szerelvények megerősítve (több kocsival) közlekednek a kényelmesebb utazás érdekében. Ezzel szemben az év végi vasúti forgalomban - az elmúlt évekhez hasonlóan - egyes időszakokban (például a két ünnep között) csökken az utazási igény, ezért nem közlekednek egyes vonatok.

December 22-én munkanapi-, 23-án (szerdán) 24-én (csütörtökön) szombati menetrend lesz érvényben, 25-én és 26-án ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a szerelvények. A szilveszteri és év eleji utazások biztosítására 31-én (csütörtökön) pénteki-, január 1-jén (pénteken) szombati-, 2-án (szombaton) ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Január 3-tól visszaáll a normál vasúti közlekedés.

A Volán-társaságoknál hasonlóan alakul a forgalomszervezés, az ünnepek előtt - szükség esetén - pótlóbuszokat is indítanak. December 23-án a hét utolsó munkanapja szerint közlekednek. 24-én szabadnap, 25-én, 26-án munkaszüneti nap szerint járnak a buszok. Szenteste napján az utolsó autóbuszjáratok Budapestről 16.00 óra körül indulnak, karácsony két napján pedig a kora reggeli autóbuszjáratok nem közlekednek.

December 31-én tanítási szünetes munkanap lesz a Volánoknál, január 1-én, 2-án, munkaszüneti napi menetrendre számítsunk, 3-án pedig a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap lesz. Hétfőtől a Volánoknál is visszatér minden a nomrál kerékvágásba.

Címkék#vasút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!