Hírek

2010.02.14. 14:52

Útállapot vasárnap

Vasárnapra jelentősen gyengült a szél, az éjszakai gyenge légmozgásnak köszönhetően nem süllyedt mélyebbre a hőmérséklet. Ma változóan felhős égre tekinthetünk fel, több órás, kellemes napsütésben lesz részünk. A Városlődre vezető bekötőút és a Tét-Marcaltő útszakasz járhatatlan.

Kiss Nikolett

Csapadék nem várható, mérsékelt marad az északnyugati szél. A legmelegebb nappali órákban fagypont fölé emelkedik a hőmérők higanyszála. (Forrás: vmeteo.hu)

Két útszakasz még járhatatlan vasárnap délután is Veszprém megyében: a Bakonyban a Városlődre vezető bekötőút van még elzárva a forgalomtól és nem lehet közlekedni a Tét-Marcaltő szakaszon sem - részletek.

Kiszabadították az elakadt vonatokat - Menetrendszerűen a közlekedés

Elindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap kora délután. Már országszerte menetrendszerűen járnak a vonatok.

Peiper Károly, a  Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta: a vonalon szombat óta méteres hótorlasz és hófúvások miatt szüneteltették a járatokat.

Hozzátette: az első, teljes vonalon közlekedő járat a Budapest-Tapolca közötti személyvonat volt; a másik irányból pedig a Tapolcáról három óra előtt indult, a Déli pályaudvarra közlekedő vonat tudott először átmenni Csajág és Polgárdi között.

A Polgárdinál a hótorlaszok miatt még vasárnap elakadt motorvonatot és a kivontatására küldött mozdonyokat szombaton délután fél kettő előtt sikerült kihozni a hó fogságából - közölte a sajtóügyeletes. Mint mondta, mintegy 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt Unimog tisztította meg a vasúti pályát, majd egy hóekés mozdony járta végig a vaspályát Balatonakarattya és Polgárdi között; így szabaddá vált az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is.

Peiper Károly felhívta a figyelmet, hogy a vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START Zrt. vasárnap délután lemondta.

A motorvonatok csak nagyobb teljesítményű dízelmozdony vontatásával mehetnek át a Székesfehérvár és Balatonkenese szakaszon, itt előfordulhatnak 10-15 perces késések az úgynevezett dízel előfogatok rá- illetve lecsatolása miatt - hangsúlyozta.

Az országban most már mindenhol menetrendszerűen járnak a vonatok, a Dunántúl déli és nyugati tájain esetenként még előfordulhatnak 5-10 perces késések - tette hozzá a sajtóügyeletes. (Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!