Hírek

2010.03.11. 13:18

Hóhelyzet Veszprém megyében (fotókkal)

Mintegy öt centiméternyi hó hullott az éjjel megyénkben, jelenleg is gyengén havazik, de jelentős mennyiségű csapadéktól nem kell félnünk.

Munkatársainktól

Csütörtökön a hőmérséklet csúcsértéke fagypont körül alakul, az esti órákban -1°C is lehet.

Pénteken hidegfront érkezik, megélénkül az északnyugati szél. Az átvonuló gomolyfelhőzetből futó hózápor kialakulhat. A hőmérséklet reggel -2°C, napközben 3°C, az esti órákban -1°C körül alakul (Forrás: vmeteo.hu).

Hóhelyzet Nagyvázsony környékén

A község környékén a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka első felében mintegy öt centiméter vastag hó esett, ami reggel is megmaradt. Az utakon is csak a forgalomtól függően olvadt el.

A Tapolca-Veszprém közötti út Vázsony környéki szakaszán gyakorlatilag teljesen elolvadt, így csak a nedves út kívánt óvatosabb vezetést.

A kisebb forgalmú Nagyvázsonyt Zánkával összekötő úton délelőtt még csak az autók által közvetlenül járt sávokban olvadt el, ezért az előzéseknél, sávváltásoknál a megszokottnál nagyobb figyelemre volt szükség. A hó a falu utcáin sem okozott gondot a közlekedésben.

Tapolcán és a környéken leesett hó különösebben nem akadályozta a szokásos forgalmat az utakon. A csapadék ugyanis még a kisebb forgalmú mellékutcákon is elolvadt a délelőtt folyamán. A táj viszont téli képet öltött, a tanúhegyek mindegyike, és a Tapolcai-medence fehérbe burkolózott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!