Hírek

2010.10.01. 08:50

Semjén Zsolt: a gazdasági növekedés az adók csökkentésében rejlik

Szigetvár - Semjén Zsolt szerint a gazdasági növekedés lehetősége az adók csökkentésében rejlik, éppen ezért fogják bevezetni az 16 százalékos egykulcsos adórendszert.

MTI

A miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szigetvári Vigadóban tartott lakossági fórumon arról beszélt, hogy a lakosság helyett a bankokat kell terhelni, akik - mint mondta - hihetetlen profitra tettek szert az elmúlt években.    

A KDNP elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar emberek nem tehetnek a válságról, egy rossz kormányzás árát fizetik meg. "A szocialisták ennek ellenére mást se csináltak, csak adókat emeltek, s például az IMF-fel karöltve azt mondják, hogy az embereket kell terhelni. A szocialista párt legnagyobb blöffje az, hogy szocialistának nevezi magát” - tette hozzá.    

A fórum résztvevői megtapsolták a politikus azon kijelentéseit, miszerint az Orbán-kormány a legszociálisabb kormány, valamint azt, hogy végre maximalizálták a végkielégítések mértékét.     ”Eltökéltek vagyunk abban, hogy vissza kell venni állami és önkormányzati tulajdonba azon cégeket, amelyek a lakosság alapvető ellátása szempontjából döntő fontosságúak” - jelentette ki kereszténydemokrata politikus.     Hozzátette, míg az előző kormány hihetetlen pénzeket ölt a multinacionális cégekbe, ezzel szemben a magyar vállalatokat és a magyar vállalkozásokat kell támogatni.
   
A miniszterelnök-helyettes szerint az ország legnagyobb gondja jelen pillanatban, hogy a demográfiai katasztrófa szélén áll. Úgy véli, ha most nem születik több gyerek, akkor két emberöltő múlva a magyarság létszáma 7 millió körülire zsugorodik és olyan alacsony lesz a szülőképes nők aránya, hogy a magyar nemzet nem lesz képes reprodukálni magát. Ez azt is jelenti, hogy a most 30-40 éveseknek nem lesz nyugdíja, mert nem lesz aki megtermelje - fejtette ki.    

”Míg a probléma kezelésére a szocialisták néhány éve olyan titkosított tervet dolgoztak ki, miszerint Ázsia válságövezeteiből 1 millió embert kell betelepíteni Magyarországra, hogy a multinacionális cégek munkaerő-piaci igényeit ki lehessen elégíteni, addig mi azt mondjuk: érdemes megnézni a francia modellt, ahol bevezették a családi adózást. Ennek lényege, hogy ne csak az legyen figyelembe véve, hogy az állampolgárnak mekkora a jövedelme, hanem az is, hogy a pénzből hány másik emberről gondoskodik, legyen az gyerek vagy idős ember” - hangsúlyozta.     A mintegy száz fős hallgatóság tetszését fejezte ki, mikor Semjén Zsolt azt mondta: ez az adózási forma azokon segít, akik a gyerekért élnek, és nem azokat pénzeli, akik a gyerekből akarnak megélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!