Hírek

2010.11.04. 12:09

Angelina Jolie és Brad Pitt is adományoz az iszapkárosultaknak

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentette, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

MTI

"Nagyra értékeljük, hogy Jolie asszony és Pitt úr ilyen módon fejezi ki együttérzését a vörösiszap-katasztrófa áldozatai iránt - mondta Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. A Jolie-Pitt Alapítvány nagylelkű adományából a vörösiszap-károsult családok életkörülményeinek helyreállítását segíti szervezetünk – olvashatóak az elnök mondatai a voroskereszt.hu-n.

“A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét,“- nyilatkozta Angelina Jolie.

Brad Pitt így nyilatkozott az adományról: “Míg a mérgező iszapkatasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak.”- olvasható a Magyar Vöröskereszt honlapján.

Adománygyűjtésbe kezdett a Napló

Az iszapkatasztrófa dossziéja, részletei itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!