Hírek

2010.11.14. 16:48

Előzetesben a zsaroló rendőr és társai

Napló - A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki három embert, köztük egy, a fővárosban szolgáló rendőrt zsarolás bűntettének kísérlete miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton. A bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrt és társait.

MTI

A hirado.hu információi szerint a zuglói rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség azzal gyanúsítja, hogy társaival uzsorakölcsön felvételére akart kényszeríteni egy gimnazista fiút, aki nem fizette ki nekik az eladásra kapott diszkódrogot.
A rendőr szolgálati viszonyát a Budapesti rendőr-főkapitányság felfüggesztette, és méltatlansági eljárást indított ellene.
A 22 éves őrmestert megbilincselve, vezetőszíjon vitték kollégái az előzetes letartóztatás előtti meghallgatásra.
A gyanú szerint a három férfi a fiút beültette a rendőr az autójába, órákon át köröztek vele a városban, miközben késsel és fegyverrel fenyegetve 300 ezer forint uzsorakölcsön felvételére akarták kényszeríteni őt. A fiú végül kapott egy nap haladékot; ekkor elmondta a történteket az iskola igazgatójának, aki értesítette a rendőrséget.
Ügyvédje szerint a rendőr ártatlan és - mint azt a hirado.hu-nak mondta - sem jogilag, sem anyagilag semmilyen módon nem érintett az ügyben.

Ki akarták fizettetni a "tartozást"

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője közleményében arról tájékoztatott, hogy az eddigi adatok szerint november 10-én a gyanúsítottak közreműködtek abban, hogy a későbbi sértett kábító hatású, de kábítószernek nem minősülő anyagot adjon el valakinek, aki azonban az anyag árát nem fizetette ki.
Mivel így az elkövetők sem kaptak pénzt, a "tartozást" az eladótól akarták beszedni, ezért az autójukba ültették, igazolványát elvették, és megfenyegették. A sértett a másnapi határidőre sem tudta a kért összeget átadni, viszont időközben értesítette a rendőrséget, akik elfogták a zsarolókat.
A gyanúsítás ellen az elkövetőek nem éltek panasszal; a nyomozó ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!