Hírek

2010.11.22. 12:16

Netes szélhámos sértettjeit keresik

Zalaegerszeg - A csaló különböző internetes portálokon meghirdetett informatikai és híradástechnikai eszközöket vett át értékesítésre tulajdonosaiktól, de azok vételárával, vagy az eszközökkel nem számolt el.

Napló Online

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást folytat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a képen látható Séfer Lászlóval szemben, aki a rendelkezésre álló adatok alapján több alkalommal különböző internetes portálokon meghirdetett informatikai és híradástechnikai eszközöket, egy alkalommal pedig egy mobilklímát vett át értékesítésre tulajdonosaiktól, de azok vételárával, vagy az eszközökkel nem számolt el.

Séfer László a bűncselekmények zömét úgy hajtotta végre, hogy a későbbi károsultakkal adásvételi szerződéseket kötött. Ennek során a bérbe, vagy eladásra átvett eszközök visszaadását, illetve az értékesítésből származó bevétel átadását pár napon belülre ígérte, de ez rendszerint elmaradt.

Séfer László ellen Nyugat-dunántúl több rendőrkapitánysága is folytat nyomozást csalás megalapozott gyanúja miatt. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra a feljelentések folyamatosan érkeznek. Mivel feltehető, hogy az ország több pontján is követett el hasonló bűncselekményeket, ezért a rendőrség kéri, a károsultak jelentkezzenek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán személyesen (Cím: Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 45-47.), vagy a 92/311-510-es telefonszámon! Bejelentéseiket az éjjel-nappal díjmentesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívón is megtehetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!