Hírek

2010.12.30. 18:23

Berhidai rabszolgasors - Sértetteket keresnek

Berhida - Az üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt december 7-én előzetes letartóztatásba vett négy berhidai gyanúsított ügyében további sértettek jelentkezését várja a megyei főkapitányság.

Halmos György

A rendőrség többek között csalás, kerítés, kitartottság, személyi szabadság megsértése, zsarolás és kényszerítés gyanúja miatt nyomoz az ügyben. A négy gyanúsított közül három egymással rokonságban áll, az egyik férfi pedig a bűncselekmények elkövetésében közreműködő ismerősük.

A rendőrség feltételezi, hogy a gyanúsítottak több esetben csalást követtek el jellemzően olyan alacsony egzisztenciájú emberek sérelmére, akik nagy értékű ingatlant örököltek. A gyanúsítottak több esetben ígéretekkel, csellel, fondorlattal rávették a sértetteket arra, hogy az ingatlant átírassák az ő nevükre. Arra vonatkozóan is vannak információi a nyomozóknak, hogy a gyanúsítottak lányok futtatásával is foglalkoztak, sok esetben az ő közreműködésükkel ejtettek tévedésbe sértetteket. Továbbá olyan sértettek jelentkezését is várja a rendőrség, akiket személyi szabadságukban korlátoztak, zsaroltak, fenyegettek.

A bejelentéseket az ingyenesen hívható 107-es telefonszámon várja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. A bejelentő adatait a hatóság bizalmasan kezeli.

Címkék#Berhida
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!