Hírek

2010.12.13. 20:01

Névváltozás előtt az MDF

Veszprém - Személy szerint nem örülök annak, hogy megváltozthat a rendszerváltó MDF neve, de a döntés joga már egy fiatalabb generáció kezében van - ezekkel a szavakkal kommentálta az MDF vasárnapi rendkívüli országos gyűlésén elfogadottakat Kuti Csaba, a párt megyei elnöke.

Halmos György

A megyei szervezet vezetője úgy fogalmazott, hogy az országos gyűlésen politikai szakemberek indokolták, miért kellene megváltoztatni a nevet. Legfőbb indok szerintük az, hogy az utolsó két választáson a konzervatív párt látványos kudarcot ért el, ez a teljesítmény összefonódott az MDF nevével.

A tervek szerint újjáalakuló párt elnevezése Jólét és Szabadságra (JeSZ) változik a következő, februári országos gyűlésen. A közép-jobb formáció a modernizált jóléti piacgazdaság és a szabadságjogok irányzataként 2014-re középpárti súlyú parlamenti jelenlét célját tűzi maga elé. Makay Zsolt elnök a fiatal korosztályra, a hazai közélet új és kreatív nemzedékére tervezi építeni a majdani JeSZ-t.

- Nekem egész más ugrik be a "jesz"-ről, mint a mai nemzedéknek, azonban erről már valószínűleg nélkülem döntenek februárban, mert újabb megmérettetésen már nem veszek részt - közölte Kuti Csaba, aki tizenkét éve tölti be párt megyei szerveztetének elnöki pozicóját.
Az új párt az eredeti Antalli-elvekhez ragaszkodó, húsz év hibáit kijavító, konzervatív értékeket képviselő párt lesz - fogalmazott Kuti Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!