Hírek

2011.01.26. 07:05

Magyar Nemzet, Népszava - Százmilliós óvadékért szabadulhatna Gál György

Budapest - Százmillió forintban állapította meg a Fővárosi Bíróság Gál György egykori szabad demokrata politikus, az erzsébetvárosi önkormányzati testület korábbi gazdasági bizottsági elnöke óvadékát - írta a szerdai Magyar Nemzet és a Népszava.

MTI

A Népszava úgy tudja, Gál György novemberben kérte a bíróságtól, hogy óvadék mellett szabadlábon védekezhessen. A volt bizottsági elnök azért csak két év előzetes letartóztatásban eltöltött idő után kérte az óvadék lehetőségét, mert ezt az ügy nyomozati szakában a jogszabályok nem teszik lehetővé, csak a vádemelési szakban - olvasható a lapban.
   
A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a politikus védője Bárándy Péter 16 millió forint óvadékot ajánlott fel, de erre nemet mondott az eljárás bírája.
   
Bárándy Péter a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy tudomásul vették a határozatot, de az ügyészség megfellebbezte a döntést, így az óvadékkérelmet a Fővárosi Ítélőtábla bírálja el. Ha a másodfokú bíróság helyben hagyja a határozatot, azután kerülhet házi őrizetbe Gál György, ha letéti számlán elhelyezi a  megállapított összeget - áll a Magyar Nemzet cikkében.
   
Az erzsébetvárosi ingatlanügy másik vádlottja, Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármester védője a Népszavának úgy nyilatkozott: a volt szocialista politikus is kérhette volna óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, de nem tette, mert "nincs abban az anyagi helyzetben".
   
Mindkét napilap felidézte, hogy Hunvald György, Gál György és társaik ellen bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!