Hírek

2011.02.21. 10:58

Leégett egy észt gyermekotthon, tíz halott

Tallinn - Leégett egy árvaház vasárnap délután Észtország nyugati részén. A lángokban tíz gyermek lelte halálát.

MTI

A szerencsétlenség a tengerparti Haapsalu városban történt. A tűz délután fél háromkor tört ki, s bár a tűzoltók három-négy percen belül a helyszínre értek, addigra már lángokban állt az épület, amely fogyatékkal élő árva gyerekeknek adott otthont. Még nem tudni, mi okozta a tüzet.

 


   
Az épületben 37 gyermek és kilenc felnőtt tartózkodott a tragédia időpontjában. A mentőszolgálat szóvivője, Viktor Saaremets elmondta, hogy tíz gyerek halt meg, és egy felnőtt megsérült. A többiek sértetlenek maradtak, és egy szomszédos épületben helyezték el őket.

 


   
Az észt kormány hétfőre nemzeti gyászt rendelt el, Toomas Hendrik Ilves köztársasági elnök rövid közleményben fejezte ki együttérzését. "A haassalui árvaházban történt tragikus baleset megrázta egész Észtországot" - mondta az elnök.

 


   
A fogyatékos gyerekeknek létrehozott árvaházat 1950-ben, a szovjet időkben alapították. 1996-ban költözött jelenlegi épületébe, amelyet az észt kormány svéd, finn és amerikai támogatással állított fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!