Hírek

2011.03.18. 18:48

Megtisztították az út megyénkbeli részét

Balatonvilágos - A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága kollektívája a teljes pénteki munkanapján a megye kapuját tisztította. A Balatonvilágos mellett húzódó 7116. számú közút Veszprém megye egyik forgalmas kapuja, melyen - két szomszédos megyéből Enying felől a 64-es, illetve Siófok felől a 70-es főúton - érkezők léphetnek be a megyénkbe. Összesen két kilométer hosszú útszakaszról van szó.

Varga Ibolya

 Az arra közlekedők minden évben azzal szembesülnek, hogy nagy mennyiségű hulladék borítja az út környezetét.  Ez sarkallta arra a növény- és talajvédelmi szak- embereket, hogy szemetet szedjenek.

 


Visszatérnek még idea közelgő Föld napján

Őry Arnold, a - szakigazgatási szerv vezetői feladatait ellátó kormánytisztviselő - arról tájékoztatta lapunkat, hogy az igazgatóság tizennégy munkatársa vett részt az akcióban. Segítségükre volt a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatóságának veszprémi üzemmérnöksége, ők biztosítottak a gyűjtéshez zsákokat és teherautót a hulladék elszállításához.

Előre látták, hogy sok szemét gyűlt fel a környéken, de mégis alábecsülték a mennyiségét. Eredetileg negyvenhat zsákot kaptak, amelyek kora délutánra színültig teltek, a növényvédő szakemberek még húsz zsákot vásároltak, de még ezekbe sem fért bele az összes eldobált szemét. Olyan volt a terep, mintha többen folyamatosan és rendszeresen itt szabadulnának meg  hatalmas szemeteszsákjaik tartalmától. A szakemberek szorgalmasan dolgoztak, de nem tudták teljes egészében megtisztítani a terepet. A nekik segítséget nyújtó közúti szakemberek ígéretet tettek arra, hogy ezt az útszakaszt bevonják a  Föld napja alkalmából áprilisban tartandó szemétszedési akciójukba.

A talaj- és növényvédelem területén dolgozó szakemberek mindannyian lelkes természet- és környezetvédők is, ezért határozták el, hogy kétkezi munkájukkal járulnak hozzá megyénk kulturáltabb kinézetéhez. Példát is szeretnének  mutatni és azt elérni, hogy  az emberek ne a természetben szabaduljanak meg a hulladékaiktól, hanem vigyék azokat a gyűjtő- vagy megsemmisítő helyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!