Hírek

2011.04.19. 06:22

Derűs optimizmus

Herend - Melocco Miklós szobrászművész volt a vendége a Nemzeti Fórum Akadémia legutóbbi rendezvényének.

Balla Emőke

A Nemzeti Fórum Egyesület az ország legfontosabb teendőiről folytat párbeszédet, a rangos előadókat vendégül látó Nemzeti Fórum Akadémia sorozatot 2009-ben indította, mondta dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, a program szervezője. Ezúttal Herenden, az Apicius kávázóban a Kossuth-díjas szobrászművészt, Melocco Miklóst fogadták, aki egy, a haza, az oktatás és az iskola szerepének fontosságát hangsúlyozó bevezető után kérdésekre válaszolt. Az előadó úgy fogalmazott: mi, magyarok szeretünk rosszat mondani magunkról, és ezt elhinni. Kételkedünk, nem bízunk magunkban, pedig öntudatra, optimizmusra volna szükség. 


- Jó lenne, ha a magyarok derűsek volnának, ha más nemzetek így ismernének minket. Kell egy nemzeti karakter, kell, hogy tudjanak rólunk a világban, ismerjenek minket. Most, az uniós elnökség idején kénytelenek a többiek tudomásul venni, hogy létezünk, vagyunk. Soha életében nem volt még olyan optimista, mint most, örül, hogy az unióban Orbán Viktor képviseli Magyarországot.

Az előadó beszélt a hitről, a csodáról, amit várni kell, amiben hinni kell, és arról is, nehéz ma megmondani, mi különbözteti meg az értéket, az értékest az értéktelentől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!