Hírek

2011.04.08. 15:59

Élhetetlen lesz a környék a hajléktalanoktól?

Veszprém - A Haszkovó utca 18. a lakótelep szíve, a hajléktalanok mégis megkeserítik az ott élők mindennapjait. A körzet képviselői azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni.

Szausev Xénia

Elkeseredett lakosok keresték meg szerkesztőségünket, akik állítják, évek óta küzdenek a hajléktalanok ellen a Haszkovó utca 18. lépcsőháznál és annak környezetében. Sok bosszúságot okoznak: nemcsak az ingatlanok árait nyomják le folyamatos jelenlétükkel az utcán élők, hanem rendszeresen hangoskodnak, részegen és józanul egyaránt.

- Csoportokba vergődve táboroznak a boltok előtt, akad köztük olyan, aki úgy 20 éve látott utoljára szappant és borotvát - érzékelteti a kialakult helyzet keserűségeit egy ott lakó, hangsúlyozván, sokszor hangos tőlük a környék. A háztömbök kapuiba állnak négyen-öten, így a lépcsőházba csak rajtuk keresztül lehet bejutni. A helyzetet fokozza, hogy a hűvösebb napokon - főleg a téli időszakban - be-betérnek a lépcsőházba melegedni a hajléktalanok. Ha rájuk jön a szükség, akkor a pincesorban vagy a liftben végzik el dolgukat: bűz és undorító látvány fogadja az arra járókat.

 

 

- Némethné Károlyi Jolán és Stigelmaier Józsefné a Haszkovó- és a Jutasi-lakótelep önkormányzati képviselői saját maguk is tapasztalják az ott  élők problémáit: állítják a közterület-felügyelet és a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, mindent megtesznek, hogy megszűnjön ez az áldatlan állapot.

- Jogos a lakók felháborodása - mondta Stigelmaier Józsefné, hangsúlyozván, több olyan hajléktalan is tanyázik a környéken, akik nem hajlandóak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által biztosított ellátásban részt venni.

- Közbotrányt okoznak a viselkedésükkel, ivászatukkal, szemetelésükkel, hangoskodásukkal - mesélték a képviselők, akik azt javasolják, ne féljünk a rendőrséget hívni. Tény, hogy a szeretetszolgálat kényszerítő eszközt nem alkalmazhat, és ezzel többen vissza is élnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!