Hírek

2011.04.05. 08:24

Gyöngyök, flitterek és gombostűk

Gyarmat - Idén térbeli műveket is alkottak flitterből a gyarmati iskolában hagyományosan megrendezett gyöngybuli résztvevői. Rubik-kocka, a Simon Péter által tervezett Credo-busz, egy 50 centiméter átmérőjű olimpiai földgömb, számtalan logó, vidám kép: mindezek elkészítésére vállalkoztak a 10. jubileumi alkalmon a résztvevők.

Nagy Imre

Herendről, Tatáról, Kajárpécről, Takácsiból, Gecséről és természetesen helyből érkezett a nyolcvanhárom gyermek, közülük többen már sokadik alkalommal működtek közre a most huszonnégy órásra tervezett munkában. Jó néhányan már a televízióban is szerepeltek közülük. Mint azt Hollenczerné Balogh Ilona, a gyarmati iskola pedagógusa, a gyöngybulik szervezője elmondta, eddig összesen hétszáztízre tehető azoknak a száma, akiket a tíz év alatt megérintettek a rekordkísérletek. Mert hiszen minden alkalmon ilyenre is vállalkoznak, országos csúcsok és Guinness-rekord is született már Gyarmaton.

Utóbbit Sebestyén István, az egyetlen magyar hitelesítő igazolja évek óta. Öltözékben idén a zöld a trendi, a versenyzők ilyen pólót viselnek. A tornateremben folyik az elmélyült munka: a nagyobb darabok részenként készülnek. Persze a huszonnégy óra alatt a pihenésre, a szórakozásra is fordítanak időt, utóbbiról ügyes citerások is gondoskodnak. Ételben, italban sincs hiány, munka közben még nassolni is lehet.


A rendezvényt a nap folyamán meglátogatta Kara Ákos országgyűlési képviselő is, sőt, még a munkába is besegített kicsit. A gyerekek többszázezer gyöngyöt, flittert, gombostűt használnak el, ezeket a szülők, nagyszülők, pedagógusok készítik elő számukra, hiszen az is hagyomány Gyarmaton, hogy a felnőttek aktív résztvevői az évente megrendezett eseménynek.

Közben névnapot, illetve októberben, vagy 10-én születetteket is köszöntenek. Rutinosan, folyamatosan készülnek a darabok, telik az idő, még hosszú az éjszaka, a buli reggel nyolcig tart. Pihenni csak aztán lehet, talán már egy újabb rekord birtokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!