Hírek

2011.05.04. 17:54

Nem büntető jelleggel távozott a devecseri plébános

Mód Miklóst, a korábbi devecseri plébánost átvette a Kaposvári Egyházmegye, de arról még nem döntöttek, ott melyik egyházközségben szolgál majd. A devecseri plébánián kedden megtörtént az átadás-átvétel: a korábbi gógánfai plébános, Fodor János a hívek új pásztora.

Balla Emőke

Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek egy hónappal ezelőtt ajánlotta Mód Miklósnak, másik plébánián folytassa szolgálatát. Békésen, barátságosan váltak el, távozása nem büntető jellegű, mondta.


Nem büntető jelleggel kellett távoznia

Mód Miklós nagyon sokat dolgozott, belefáradt a devecseri munkába, sok támadás érte, hangsúlyozta dr. Márfi Gyula  érsek, aki érdeklődésünkre elmondta: a plébános ellen folyó rendőrségi eljárásról nem sokat tud. Mód Miklós megkereste Balás Béla kaposvári megyéspüspököt, aki átvette az egyházmegyébe a plébánost. A kaposvári püspök közölte, egyelőre nem tudja, Mód Miklós melyik egyházközségbe kerül, intézik az ügyeket.

Mód Miklóst április 30-i hatállyal mentették fel, május 3-án megtörtént a devecseri plébánia átadás-átvétele, tudtuk meg szerdán. Fodor János, a korábbi gógánfai plébános sokat segített a devecserieknek a katasztrófa idején, heteket töltött ott. A fiatal pap a Grazi Egyetemen a katasztrófák áldozatainak lelkigondozásából írja doktori értekezését, keresve sem találni nála alkalmasabb embert. Természetesen kerestük Mód Miklóst is, de nem volt elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!