Hírek

2011.05.02. 18:38

Útjavítások városszerte

Veszprém - Az útburkolatok helyreállítása és a kerékpárutak építése mellett megkezdődött a tavasz beálltával az utak felületeinek kátyúzása és festése városszerte. A munkálatok várhatóan nyár elejéig tartanak.

Szausev Xénia

Egyre több a kátyú az utakon, ráadásul a fagy is próbára tette a burkolatot, a változékony téli időjárás, a nagy hőingadozás miatt gyorsabban alakultak ki a mélyedések.

- A megrepedezett és tönkrement burkolat helyreállítása mellett a lekopott úttestjeleket festik újra a megyeszékhelyen - tájékoztatott Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. A munkálatok várhatóan nyár elejéig tartanak, a télen kiszórt síkosságmentesítő anyagokat május végéig eltávolítják. Az útburkolati jelzések átfestése is ezekben a hetekben történik, amit egy helyi vállalkozó 20 millió forintért végez el.

- Az évente csupán egyszer frissített jelekhez korábban oldószeres, tartósabb anyagokat használtak, a jelenleg hatályos környezetvédelmi szabályok miatt vízbázisú festéket kell használni, ami gyorsabban kopik. Kiemelt helyeken kopásállóbb burkolati jeleket festenek, amely a normál festék árának hatszorosa, így csak gyalogátkelőknél és stopvonalak felrajzolásánál használják - mondta Schmidt István, hozzátéve, a vállalkozónak június 15-ig kell befejezni a munkálatokat.

Veszprém megye közútjain is megkezdődtek a tavaszi burkolatfelújítási munkálatok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről. A kivitelező több szakaszon, összesen mintegy 18 kilométer hosszon, több mint 83 ezer négyzetméteren érintett felületen kezdte el a lokális javításokat, amelyeknek költsége nettó 467 millió forint. A kivitelezési feladatokat félpályás lezárás mellett, jelzőőrös, illetve jelzőlámpás forgalomirányítás mellett végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!