Hírek

2011.06.01. 16:15

A szocialisták nem figyeltek

Veszprém - Porga Gyula polgármester bízik benne, hogy a szocialisták nem tudatosan tájékoztatják félre a közvéleményt, "csak" nem figyeltek eléggé a közgyűlésen, s nem tudják pontosan, hogy a többség milyen előterjesztéseket szavaz meg.

Németh F. Bernadett

- A közgyűlés előtt több bizottság is megtárgyalta, véleményezte az előterjesztést. Meggyőződésem, hogy a munkahely-teremtésről, az ipari parki fejlesztésről nem beszélni kell, hanem cselekedni. Nem irigykedni kell Székesfehérvárra, Győrre, Kecskemétre, hanem találni egy alkalmas területet, hová befektetőket hozhatunk. Ez a cél vezérel bennünket. Az előszerződésben ki van kötve, hogy a megvásárlandó területnek rögtön alkalmasnak kell lennie fejlesztésekre. Nem szántót veszünk, az eladónak június 30-ig utat kell építenie, ki kell vonatnia művelődési ág alól a területet és garantálnia, hogy az környezeti kártól mentes. Ha ezeknek a feltételeknek nem felel meg, elállunk a szerződéstől. Ha tud valaki ilyen kondíciókkal bíró területet 250 forint négyzetméterenkénti áron, az keressen meg, érdekel minket.

Porga Gyula elmondta: az első fokú bíróság valóban a városnak ítélte a repteret, de a Budawest fellebbezett, s a másodfokú bíróság csak ősszel dönt az ügyben. A "visszakapott" 400 hektár nem teljes egészében Veszprémé, csak a fele. A 200 hektár nagy része pedig a leszállópálya, amit nem akarunk ipari parkként hasznosítani. A polgármester kiemelte: nem tudni, a Budawest eleget tett-e a kármentesítési kötelezettségének. Kétséges tehát, hogy ha hozzá is jutnak a területhez, gyorsan a befektetők rendelkezésére tudják bocsátani. Márpedig a befektetőket mielőbb Veszprémben akarják tudni, hiszen jelentős iparűzési adó, építményadó bevételt és új munkahelyeket remélnek tőlük.

A polgármester hangsúlyozta: - A gyakorlat eddig az volt, hogy az ingatlaneladásokból származó bevételeket a költségvetési lyukak betömködésére használták. Mi ezzel a gyakorlattal szakítunk, s ezeknek a bevételeknek a nagy részét e terület megvásárlására fordítjuk, ami által Veszprém vagyona nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!