Hírek

2011.06.29. 08:43

Megmarad a tanuszoda

Zirc - Többek között erről is döntött hétfőn a városi közgyűlés, ahol több kitüntetést is átadtak.

Tiger Szabolcs

Hétfőn ülésezett Zirc Város Közgyűlése, ahol átadták a Zirc Város Közszolgálatáért kitüntetéseket, illetve a testület szintén döntött a 2011. évi Zirc Város Díszpolgára és Pro Urbe Emlékérem adományozásáról is. Előbbit Dr. Bán Zoltán elizeus atya, utóbbit Detre Ferenc vállalkozó és Ludmann Mária építészmérnök kapták meg.
 
- Az egyik legfontosabb napirendi pont a tanuszoda kérdése volt, amely a közgyűlés döntése szerint a jövőben integrálódik a Zirc Városi Erzsébet Kórházba. A pontos feltételekről szeptemberben születik döntés, miután a városüzemeltetési kft. felmérte, a jövőben milyen költségei lesznek a fenntartásnak. Számomra megnyugtató döntés született - tájékoztatta lapunkat dr. Árpásy Tamás jegyző.
 
Vita nélkül került elfogadásra a Benedek Elek óvoda és bölcsőde indítható csoportjainak száma a következő tanévre: tíz óvodai és három bölcsődei csoportot támogat az önkormányzat. - Több lakos is részt vett az ülésen, akik egy petíció keretében kérték az önkormányzat segítségét az új, Kukoricaföldek lakótelep problémáival kapcsolatban. Egyfelől a városrészt útjainak leaszfaltozását, másfelől a környéken száguldozó autósok megfékezését. A közgyűlés 30-as sebességkorlátozó táblák kihelyezéséről döntött ű tudatta a jegyző, aki azt is elmondta, a városnak jelenleg nincs forrása nagyobb útfelújításokra.  - Sajnos most nincsenek megfelelő pályázati lehetőségek. Ha a lakók érdemben be tudnának szállni a költségekbe, akkor talán lehetne beszélni a dologról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!