Hírek

2011.07.18. 20:10

Nehezen indult a szezon

Megyei körkép - Az elmúlt hét végén megkezdődött az igazi főszezon a Balaton partján, így szállodákban is, ám ezúttal sem mindenütt felhőtlen az öröm.

Győrffy Árpád

Több vendéglátó egységet, a badacsonytomaji Borbarátok panziót, a badacsonyi Neptun panziót és a négycsillagos Bonvino szállodát is vezető Nagy Miklós szerint nehezen indult az idei éve, sajnos nagyon érezhető az emberek pénztelensége.


Garantált a nyár végéig a telt ház

Nagy Miklós a két főszezoni hónapban 90 százalék körüli forgalomra számít. A térség más szolgáltatóinál is a javulás helyett az idén is inkább csökkenni fog a forgalom. A helyi turisztikai egyesület elnökeként úgy látja, mielőbb tisztázni kellene, hogy ez mennyire a badacsonyi térség rossz pozícionálásának, a megfelelő attrakciók hiányának az eredménye.
 
Szijártó Csaba, a balatonkenesei Marinaport Hotel igazgatója a teljes júliusi és augusztusi időszakban 80 százalék feletti kihasználtságra számít. Július elején kicsit jobb idővel lehetett volna még jobb a forgalom, de alapvetően elégedett a helyzettel. A fő kérdés szerinte az, hogy a belföldi vendégek meddig tudják pótolni az egyre csökkenő külföldi forgalmat.

 



A fejlesztéseknél elsősorban a gyermekes családok felé fordultak, ennek a kihasználtságban látszik is a pozitív eredménye. A balatonfüredi Hotel Flamingóban már a múlt hét is telt házzal ment, amiben a Kékszalag verseny is segített, de azóta is teljes kapacitással működnek, mondta Boldizsár Péter, a szálloda  foglalási vezetője.

Náluk is kiemelten kezelték az elmúlt időszakban a gyermekes programok, szolgáltatások fejlesztését. A vendégek többsége itt is hazai, de egyre több a szlovákiai magyar, illetve a főszezonban már a német, a holland és az orosz vendég is. A jelenlegi foglalások szerint augusztus legvégéig számíthatnak a telt házas működésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!