Hírek

2011.08.12. 19:14

Betyárok, lovak a főszerepben

Zirc - Pénteken vette kezdetét a XIII. Bakonyi betyárnapok, amely szombaton folytatódik különböző lovas bemutatókkal és egyéb programokkal.

Mátételki András

Pénteken délután nyitották meg a város történetét bemutató fotókiállítást, Illés Ferenc gyűjteményét az ifjúsági házban. A sportpálya mellett felállított színpadon palacsinta- és betyáros(an) csípős pizzaevőversenyt rendeztek, majd a város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Ottó Péter - ez alkalommal, mint szolgabíró - külön üdvözölte a Kárpátaljáról érkezett Gyöngyösbokréta néptáncegyüttes tagjait, akik második éve jönnek el Zircre. Elhangzott, a nehéz gazdasági helyzetben csakis összefogással jöhetett létre ez a kétnapos rendezvény. Szükség van erre az élet más területén is, így például turisztikai együttműködésre, ami arra szolgál, hogy Zircet mind szélesebb körben megismerjék.


 
Ezt követően egymás után léptek színpadra a táncosok, a már említett kárpátaljai településről, Dercenből érkezett fiatalok, majd jöttek a zirciek és a gyulafirátótiak is. Két eplényi színjátszó csoport is adott műsort, majd este Oszvald Marika és Bálint Csaba operettműsorát hallgatta a közönség a Zenergia együttes és Kubicsek Rudolf előtt.

A hagyományoknak megfelelően szombaton a lovasoké lesz a főszerep. A fogatosok baráti találkozója 10 órakor kezdődik, lesznek gyerek műsorok, majd délután kettőtől fogatok, hintók, szekerek és lovasok vonulnak fel a 82-es úton miközben hagyományőrző ruhába öltözött kísérőik kóstolóval kínálják a nézelődőket.

Lesznek lovas ügyességi versenyek is, majd a sárszentmihályi szittya lovasok különleges produkcióval lepik meg a nézőket. Bizonyára sokan várják este Kovács Kati és Keresztes Ildikó fellépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!