Hírek

2011.08.29. 16:10

Gyakorlatra indultak, élesben segítenek

Váratlan feladata adódott szombaton Romániában egy magyar katasztrófavédelmi egységnek, amely Moldovába tart egy NATO-gyakorlatra. Útközben Suceava megyében, egy faluban több ház kigyulladt, és a magyar egység segítségét is kérték az oltáshoz – számolt be a magyar alakulatok parancsnoka.

Napló Online

A moldáv határtól 70 kilométerre fekvő faluban hat ház égett, délig kettőt már sikerült eloltani, de a tűz tovább terjedt – mondta el Jackovics Péter őrnagy. A magyar egység mentőtisztje és szakápolója két sérültet látott el, de nem kizárt, hogy további sebesültek vannak. A tűz oltását nehezíti, hogy nincs elég víz, a magyar katasztrófavédelmi egység emberei ezért szivattyúzzák a vizet kutakból a tűzoltóautók fecskendőihez.

Magyarország húszfős, összetett mentési feladatokat ellátó csapatot küldött a Moldovai Köztársaságban szombaton kezdődő, polgári védelmi feladatokra összpontosító NATO-gyakorlatra, amelyen összesen 34 NATO-tagállam és partnerállam mentőcsapata, illetve szakértői, továbbá az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala és több nemzetközi civil szervezet képviselői vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!