Hírek

2011.09.04. 15:29

Nosztalgiázó találkozó Kővágóörsön

A hajdan szebb napokat élt kővágóőrsi iskolát végleg bezárták, most felújítás alatt áll az épület, megszépült, új ruhát öltött, funkciója változik: gyógyszertár, orvosi rendelő, óvoda és az önkormányzat kap otthont benne.

Sipos Ottó Tibor

Szeptember 3-án Kővágóörsön, az Állami Általános Iskolában 52 évvel ezelőtt végzett diákok találkoztak. A tanárok, diákok közül néhányan már eltávoztak, ám a megmaradtak köszönthették, s vendégül láthatták volt történelem- és énektanárukat, a 92 éves Villányi Károlyt, aki jelenleg Szigligeten él, s akinek feleségére, az osztályfőnök Emmi nénire már csak emlékezni tudtak.

Meglátogatták a templomdombot, a templomokat, ahova számtalan emlék köti őket, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész Káli-medencére, majd elsétáltak a volt iskolaépülethez. A hajdan szebb napokat élt iskolát néhány éve tanulói létszámcsökkenés miatt bezárták, felújítás alatt áll, az épület megszépült, új ruhát öltött, funkciója változik. Információnk szerint gyógyszertár, orvosi rendelő, óvoda és az önkormányzat kap helyet benne.

Az épületek funkciói változtak, de a falak állnak, emlékeket idéznek, melyektől elhomályosodik a szem, a volt diákok pedig nosztalgiáznak, emlékeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!