Hírek

2011.12.08. 07:48

Napkollektoros vízmelegítő a strandon

Balatonakali - A közelmúltban átadták a strand napkollektoros vízmelegítő rendszerét.

Győrffy Árpád

Az uniós támogatással megvalósított projekt keretében felszerelt négy kollektor a számítások szerint évente 96 ezer liter melegvizet tud termelni, ezzel éves szinten közel ezer kilogramm széndioxis kibocsátást előzhetnek meg. Persze legalább ennyire fontos az is, hogy a használatuk jelentős anyagi megtakarításhoz is hozzásegíti a önkormányzatot. A jövő szezonban már a strand mindkét vizesblokkjában és a mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdókban is élvezhetik a vendégek az ingyenes melegvizes zuhanyzást.

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának pályázata segítségével valósult meg. A község a síkkollektorok és a kapcsolódó gépészeti berendezések beszerzéséhez, valamint a szerelés elvégzéséhez szükséges 2,2 millió forintos teljes elszámolható beruházási költség 85 százalékát, 1,9 millió forintot kapta meg vissza nem térítendő támogatásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!