Hírek

2012.02.28. 08:04

Életfogytiglan harmadik rablásért

"Hát bíró úr, ez nagyon el van b.. ." - fogalmazott hétfőn az ítéletindoklás végén az a férfi, akinek "nincs több dobása", mert életfogytig tartó fegyházzal sújtotta az egerszegi törvényszék.

Napló Online

A 42 éves keszthelyi Lancz Józsefet eddig kétszer ítélték el rablásért, ezért nála alkalmazni kellett a háromcsapás néven emlegetett szigorítást. E szerint a bűnismétlőknél a harmadik erőszakos bűncselekmény után a büntetési tétel felső határa duplázódik, és ha eléri a 20 évet, akkor az életfogytig tartó szabadságvesztést jelent - írja laptársunk, a Zalai Hírlap. 

A törvényt és az ítéletet sommásan minősítő Lancz többszörös visszaesőként rablásért és más bűncselekményekért 1996-ban 7 év fél évet, majd 2004-ban rablásért jogerősen 7 évet kapott. Ez alapján a szabadulása után alig másfél hónappal, 2010. november 29-én végrehajtott támadását nem lehetett másként büntetni.

Részletek a ZH-online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!