Hírek

2012.03.29. 15:53

Új kerékpárút két év múlva

Veszprém - Bő két év múlva már új kerékpárúton haladhatunk a megyeszékhely, Márkó és Bánd között. A tíz kilométeres szakasz ötszázmillió forintból valósul meg.

Szabó Zsuzsanna

Az új, több mint tíz kilométer hosszú, Veszprémet Márkóval és Bánddal összekötő kerékpárút megvalósítására a három önkormányzat alkotta konzorcium bruttó ötszázmillió forint, százszázalékos intenzitású támogatást nyert el a Hivatásforgalmi kerékpárút- hálózat fejlesztése a térségi elérhetőség javításához a 8. számú fő közlekedési út tehermentesítése érdekében nevű pályázaton. Ebből 410 millió forint a kivitelezés.

A projekt lakossági fórummal egybekötött sajtótájékoztatóján elhangzott, a tervezett nyomvonal a Székesfehérvárt Szentgotthárddal összekötő 8-as számú főút Veszprém és Bánd közötti szakaszának tehermentesítését szolgálja.

Brányi Mária veszprémi alpolgármester hangsúlyozta, az új kerékpáros útvonal célja a munkába járás megkönnyítése, a települések közötti biztonságos, alternatív közlekedés megteremtése. Az új útvonal másrészt bekapcsolja a térséget a már meglévő kerékpárúthálózatba, ezzel összeköttetést teremt a Bakony és a Balaton között. A kivitelezés jövő tavasszal kezdődik el, és várhatóan 2014 nyarán már az új kerékpárúton kerekezhetünk egészen Bándig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!