Hírek

2012.04.11. 18:27

Fejlesztés négy megyei kórházban

Megyei körkép - A megyében 751 millió forintot fordíthatnak négy egészségügyi intézményben rehabilitációs fejlesztésre konzorciumi együttműködés keretében. A közép-dunántúli operatív programból nyert támogatásról szerdán Székesfehérváron írták alá a megállapodást.

Varga Domokos Péter

Pápán a város távlati céljaival összhangban a mozgásszervi rehabilitációs osztályt fejlesztik - mondta el lapunknak a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet főigazgatója. Dr. Vörös Ibolya közölte, a 151 millió forintból a nagyon rossz állapotban lévő épületrészüket újítják fel, valamint akadálymentesítésre és gép-,  műszerbeszerzésre fordítják. Azt szeretnék elérni, hogy a pápai intézményben a mozgásszervi rehabilitáció a kor elvárásainak megfelelő színvonalú legyen - hangsúlyozta a főigazgató.

A Zirc Városi Erzsébet Kórház és Rendelőintézetben az elnyert 21 millió forintból két, rehabilitációs célra alkalmas tornatermet fognak kialakítani - közölte a Naplóval az intézmény főigazgatója. Dr. Tóth Árpádtól megtudtuk, az egyikben ambuláns kardiológiai rehabilitációs ellátásra nyílik majd lehetőség, ennek megfelelően rendezik be speciális eszközökkel. A kardiológiai rehabilitációt az Állami Szívkórházzal együttműködve végzik, a füredi centrum mellett Zirc decentrumként jelenik meg. A másik termet alapvetően mozgásszervi rehabilitációs célra rendezik be, de a felszerelés egy részét itt is lehet kardiológiai célokra használni. A csupán belső átalakításokkal járó munkálatokat július 1-jén kezdik el, és várhatóan ez év végére be is fejezik.

A tapolcai kórház számára az elnyert 559 milliós támogatás a túlélést, a profilváltást jelenti, tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs osztályokat alakítanak ki az intézményben. A füredi Állami Szívkórház 20 millió forintot nyert, a kardiológiai rehabilitációs ambulanciát fejlesztik belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!