Hírek

2012.04.25. 19:31

Határtalanul találkoztak a gasztronómiában

Veszprém - Erdélyi és magyar diákok kirándultak és sütöttek-főztek közösen a Jendrassik iskolában a Határtalanul nevű program keretében.

Szabó Zsuzsanna

A Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola, valamint Veszprém testvérvárosának, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceum vendéglátó szakmacsoportjainak tanulói vettek részt a Határtalanul című programban. A pályázat keretében az iskolák vállalták, hogy mind külhonban, mind idehaza egy közös terméket, hazájukra jellemző ételeket hoznak létre közös munkával. Március elején a Jendrassik tizenkét diákja - Kolonics Renáta, Pongó Jessica, Stáhl Benjamin, Tóth Enikő, Okváth Evelin, Gazdig Eszter, Kovács Máté, Vörösmarty Nikolett, Vízi Pálma, Horváth Szilvia, Kleinhansz Patrik, Stefanovics Mercédesz - és két kísérő tanáruk, Fazekasné Soltész Rita, Zselyi István utazott Sepsiszentgyörgyre, ahol többek között balatoni fogas terrine-t, betyárlevest húsos tésztabatyuval, epres-kacsamájas rétest és bakonyi sertésbordát készítettek. 

A sepsiszentgyörgyi iskola vendéglátó szakmacsoport diákjai - Tankó Erika, Jani Izabella, András László, Bán Beáta, Már Zsolt, Jákó Emőke, Kocsis Noémi, Székely Rita, Kádár Zsuzsa, Meszics Szende, Fogarasi Mónika, Kádár Annamária - és két segítő tanáruk, Popa Ildikó, Morau Katalin  a hét elején érkeztek Veszprémbe, ahol a várat és az állatkertet járták be. Hatnapos itt-tartózkodásuk során balatoni hajókiránduláson vettek részt és Tihanyba látogattak. Szerdán ismét együtt alkottak a tankonyhában a magyar diákokkal, aminek eredményeként Székelyföld jellegzetes ételei és italai kerültek az asztalra. A menüsorban szereplő gombás palacsintához és a puliszkával tálalt tárkonyos csirkéhez köményes pálinka, finom borok, valamint bodoki ásványvíz dukált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!