Hírek

2012.04.14. 16:01

Sikerrel indult az Utazás

Veszprém - Nagy érdeklődés mellett nyílt meg szombaton délelőtt a 15. Veszprém megyei utazás kiállítás a megyei önkormányzat rendezésében.

Győrffy Árpád

Az idén a korábban megszokott helyszín, az egyetem aulája helyett a Lovassy gimnázium tornacsarnoka ad otthont a turisztikai bemutatónak. A szervezők a kisebb helyszín ellenére otthonos körülményeket tudtak teremteni. Igaz, ebben persze segített az is, hogy a vásárokat jellemző általános visszaesés Veszprémet is elérte, a kisebb marketing keretek és az internet előretörése miatt itt is a korábbinál kevesebb a kiállító. A közel harminc standon bemutatkozó hatvan turisztikai szolgáltató, marketing szervezet, kistérség, utazási iroda így is nagyon színes kínálattal fogadta az érdeklődőket.
Az ünnepélyes megnyitón a házigazda település, Veszprém képviseletében Brányi Mária alpolgármester üdvözölte a kiállítókat és látogatókat. Az vásár idei díszvendége, a Kvarner-öböl partján található horvátországi kisváros, Opatija képviseletében Tomislav Cordasic turisztikai szakember mondott köszönetet a bemutatkozási lehetőségért, és invitálta az Adria partjára a látogatókat.
A vásárt megnyitó Lasztovicza Jenő a díszvendég mellett kiemelten köszöntötte azokat kiállítókat - Kovászna megye, Lesencéktől a Balatonig kistérség, Anna Tourist, Lovasi Tourist, Regina Tourist és a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum - akik az első kiállítástól mostanáig minden évben bemutatták szolgáltatásaikat. A megyei közgyűlés elnöke annak a reményének adott hangot, hogy a vásár segít a bemutatkozó térségeknek, vállalkozásoknak, hogy jobban megismertessék magukat, szolgáltatásaikat. Az ágazat általános helyzetéről szólva nagyon fontosnak mondta, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) használata mielőbb általánossá váljon, mert segítségével jelentősen megnövelhetik az érintett szolgáltatók a forgalmukat.
A belépődíj nélkül látogatható vásár vasárnap délelőtt 10 órától délután négyig tart nyitva. A kiállítást az ingyenesen közlekedő kisvonattal is meg lehet közelíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!