Hírek

2012.04.26. 17:33

''Te őrült, mit csináltál?'' - Majdnem agyonverte ivócimboráját

Vilonya - Egy husánggal kis híján agyonverte ivócimboráját egy férfi, akit a bíróság csütörtökön felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt. Az áldozatnál maradandó fogyatékosság alakult ki.

Mátételki András

A bűncselekmény még 2009. december végén történt, amikor F. L. és felesége ellátogatott a vilonyai juhtelepre, hogy megnézzék az állatokat. Ott összebarátkoztak az egyik dolgozóval, az 53 éves T. Sándorral, akivel elkezdtek iszogatni.

Egy idő után a közepes és súlyos fokú alkoholos befolyásoltság határán álló vádlott többször felszólította F. L.-t, hogy hagyja el a telepet, amire az akkor már igencsak leittasodott férfi nem volt hajlandó. Elkezdtek dulakodni, majd T. Sándor felkapott egy 160 centiméter hosszúságú, 4-6 centiméter átmérőjű bodzafát, amellyel nagy erővel úgy fejbe vágta "ellenfelét", hogy annak betört a koponyája. A következő ütést sikerült alkarjával kivédenie a bajba kerültnek.

A vádlott minderről rögtön beszámolt a közeli lakókocsiban tartózkodó kollégájának, Á. M.-nek, aki meglátva az eszméletlenül fekvő sérültet, ezt kérdezte: "Te őrült, mit csináltál?" T. Sándor visszakérdezett: "Még belerugdaljak?" Újból támadásba lendült, de ezt kollégája megakadályozta, majd a telepre hívta főnöküket, aki mentőt hívott. A kivérzett férfit a veszprémi kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Az áldozatnál a koponyaműtétkor csontdarabokat kellett eltávolítani, nála maradandó fogyatékosság alakult ki.

A Veszprémi Törvényszék, dr. Szakács Katalin büntető tanácsa életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a korlátozott beszámítási képességű vádlottat négy évre felfüggesztett két év börtönre ítélte. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így a végső szót a Győri Ítélőtábla mondja majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!