Hírek

2012.04.03. 08:30

Teljesen kiégett egy csárda Balatonakalin

Veszprém - Kedden hajnalban leégett a 71-es út mellett, Fövenyes és Balatonakali között található Mandula csárda és a hozzá tartozó terasz. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt, a tűz okát még vizsgálják.

Szabó Péter Dániel

Hajnali egy órakor kapta a riasztást a katasztrófavédelem megyei ügyelete, a balatonfüredi, badacsonytomaji, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltóegységek reggel fél hétig oltották a tüzet a 71-es út mellett található csárdánál. Az anyagi kár ugyan jelentős, ám személyi sérülés szerencsére nem történt.

A tűzben egy gázpalack felrobbant, kettőt a tűzoltók kihoztak a 240 négyzetméteres épületből, amelyről a lángok tucatnyi szomszédos pavilonra is átterjedtek.

Az oltást a napokban megalakult Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította, tájékoztatta lapunkat Bakos György őrnagy. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, a tűz okát tűzvizsgálati eljárásban vizsgálják, részletes eredmény egy hónap múlva várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!