Hírek

2012.04.25. 14:06

Várják már a szezont a balatoni vendéglátósok

Balatonfüred - Az idegenforgalomban dolgozók bizonytalansággal vegyes várakozással tekintenek az idei balatoni idegenforgalmi szezon elé.

Tremmer Tamás

Ezúttal is Balatonfüreden rendezték meg a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Szervezete közös rendezvényét, a kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozások részére szervezett szezonnyitó fórumot. Dr. Markovszky György kamarai elnök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az idegenforgalom helyben megtermelt export, ezért megérdemli a kiemelt figyelmet. A nyáron életbe lépő új Munka Törvénykönyv szabályait dr. Bodnár Lilla, ügyvéd munkaügyi szakértő elemezte. Szerinte ez a munka világát alapjaiban változtatja meg.

Roxer Egon, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezető helyettese az elmúlt évi Balaton-parti ellenőrzések tapasztalatairól számolt be. Elmondta, az ellenőrzéseik nyomán mindössze négy százalékban kellett fogyasztóvédelmi bírságot kiszabniuk. A Balatoni Korona felhasználási lehetőségeiről tájékoztatott Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója. Kifejtette, a helyi pénz a vállalkozásoknak helyben generál forgalmat, a felhasználók pedig kedvezményekkel vásárolhatnak vele.

A kereskedelem és a vendéglátás terén dolgozó mikro-, kis és középvállalkozások helyzetéről készített kérdőíves felmérést a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). Az elemzés eredményét dr. Antalffy Gábor ügyvezető elnök ismertette. A vállakozók kétharmadának csökkent (egy részüknek jelentősen!) az árbevétele, a jövedelemtermelő képességük még annál is nagyobb mértékben. Tavaly a vállalkozások átlagos foglalkoztatotti létszáma 3,2 személy volt az egy évvel ezelőtti 4,5-tel szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!