Hírek

2012.05.12. 15:41

Civilek a völgyben

Veszprém - A Szilágyi Táncegyüttes kapta idén a Pro Civitate-díjat, a rangos önkormányzati elismerést a városi civil napon vehette át a csoport művészeti vezetője.

Szabó Péter Dániel

Kegyes volt az időjárás a 6. Civil nap szervezőihez és résztvevőihez, hiszen a lehűlést hozó felhők csupán a szombati rendezvény végeztével, szombaton késő délután értek a megyeszékhely fölé. Addig azonban megállás nélkül zajlottak a programok Kossuth utca átépítése miatt új helyszínnek választott Betekints-völgyben.

A hagyományos halfőző versenyen idén hat csapat mérte összes tudását, a zsűri döntése alapján a Profit mindenkinek névre keresztelt társaság zárt az első helyen. A kispályás labdarúgótornán, amelynek a Jutasi úti helyőrségi sporttelep adott otthont, is nagy volt a küzdelem, amelyből végül a Dózsaváros csapata került ki győztesen. Különdíjban részesült Pernyesz Imre játékvezető, aki hat esztendeje fújja a sípot a meccseken a résztvevő csapatok legnagyobb megelégedésére.

Ami a továbbiakat illeti, szombat délután kulturális programoknak adott helyet a jezsuita templom melletti színpad. Különböző stílust képviselő tánccsoportok és népzenészek éppúgy színpadra lépnek, mint szólóénekesek vagy épp ifjú, ám annál tehetségesebb zenekarok. A program zárásaként adta át a Pro Civitate-díjat a Nagy Mariannának, az idén 40 éves Szilágyi Táncegyüttes művészeti vezetőjének Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!