Hírek

2012.05.10. 17:59

''Turistafogadó'' állapotba kerül Tihany központja

Tihany - A nyári iskolai szünet kezdetére megfelelő állapotba kerül a község központja a turisták fogadásához. Erről Tósoki Imre polgármester a kivitelezők és a képviselő-testület tagjainak társaságában tájékoztatta a sajtót a csütörtöki helyszíni bejáráson.

Győrffy Árpád

Az egykori Posta köz helyén, a régi telefonközpont elbontásával kialakításra kerülő Mádl Ferenc téren nemcsak a díszburkolat és a kábelek földbe helyezése készül el addigra, hanem a homlokzatokat is felújítják.

A Tihanyi Legenda projekt tervezői és  kivitelezői azt remélik, hogy a Pisky sétány felső részét határoló Csokonai liget átalakításával, a korábban itt található fenyők kiváltásával megjavulhat a mostanában kicsit "nagyothalló" tihanyi visszhang is. Persze, az eredmény csak a sétány teljes elkészülte után derül majd ki.

Erre viszont még várni kell az apátság felőli részen elhúzódó régészeti munkák miatt. Ezt a területet a nyáron sem lehet majd látogatni, bár azt ígérték, valamilyen lehetőséget keresnek, hogy a balatoni panorámát megcsodálhassuk.

A sétány északi felét azonban júniusban megnyitják, a Visszhang-dombi parkoló már pünkösdre elkészül, a környező utcákon pedig legalább betonozott felületet biztosítanak majd a nyári közlekedéshez, vagy ahol még nem kezdték el a munkát, ott az őszig nem is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!