Hírek

2012.06.26. 15:23

Kilép a várból a VeszprémFest

Veszprém - Saját műfajukban világsztárnak számító előadóművészek és zenekarok koncertjei mellett olyan színvonalas rendezvények kísérik az idei VeszprémFestet, mint a Dívák a kolostorban, valamint a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Szabó Péter Dániel

A 2012-es VeszprémFest kísérőrendezvényei voltak a Dubniczay-palotában kedden tartott sajtótájékoztató középpontjában, az ugyanis már korábban kiderült, hogy az idén tíznaposra bővülő fesztiválon olyan művészek/zenekarok lépnek színpadra, mint George Benson, a Buena Vista Social Club, a Mezzoforte és Matt Bianco, valamint Ruggero Raimondi és Miklósa Erika operaénekesek.

Rögvest a nulladik napon rendhagyó produkció várja az érdeklődőket, július 17-én ugyanis Geszti Péter vezette Gringo Sztár a néhai Jazz+Az énekesnőivel kiegészülve lép fel a Szentháromság téren, mondta el Mészáros Zoltán fesztiváligazgató. A VeszprémFest fontos kísérőrendezvénye a Dívák a kolostorban névre keresztelt programsorozat, amelynek keretében öt napon át olyan művészek lépnek a közönség elé a megújult veszprémvölgyi apácakolostorban, mint Udvaros Dorottya, Zsédenyi Adrienn, Szulák Andrea, Palya Bea és a sajtótájékoztatóra is ellátogató Miklósa Erika. A július 21-én Donizetti Don Pasquale című operájában színpadra lépő operaénekes elmondta, kevés olyan rendezvény létezik ma Magyarországon, mint a VeszpémFest, ahol nemzetközi színvonalú közegben tudnak megjelenni a hazai művészek.

Idén is megtartják az Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, ahol július 13-tól tíz napon át tehetséges fiatalok és elismert jazz muzsikusok zenélnek, valamint a Balaton borrégió 30 borásza is bemutatkozik a nagyérdeműnek.

- Már évekkel ezelőtt felmerült, hogy szélesítsük, hozzuk ki a várból az egyébként kiváló rendezvényt, hogy a veszprémiek és a környéken élők is igazán magukénak érezhessék. A Rozé, Rizling és Jazz Napok sikere már tavaly igazolta várakozásainkat, ahogy az is kiváló döntésnek bizonyult, hogy a megújult veszprémvölgyi apácakolostor adjon otthont néhány programnak - mondta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!