Hírek

2012.06.05. 09:07

Trianonra emlékeztek Pápán

Pápa - A trianoni békediktátum aláírásának kilencvenkettedik évfordulójára emlékezett a város a nemzeti összetartozás napján. Az ünnepélyes alkalmat délután öt órakor a Millenniumi Emlékparkban tartották.

Nagy Imre

A fúvósok toborzójára gyülekeztek az emlékezők, köztük a város vezetői, a képviselő-testület tagjai, a pártok, civil szervezetek, városi intézmények képviselői, a középiskolák diákjai és a Pápai Huszáregyesület tagjai. A türrös Müller Kata és a Sindő Zenekar népdalát követően Szanyiné Csepregi Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa idézte fel a történelmi tényeket, majd az acsádys Cserkúti Gábor szavalta el Bella István Halotti beszédét. A Vadvirág néptáncegyüttes táncosai az elcsatolt területek népviseletében nemzeti színű szalagot kötöttek a területeket jelképező kopjafára, majd az emlékezők az Országzászló Emlékműhöz vonultak, ahol elhelyezték koszorúikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!