Hírek

2012.07.31. 16:22

Előzetesben a nyakláncot letépő rabló

Pápa – A napokban elfogták, s egyből előzetesbe is került az a fiatalember, aki egy hónappal ezelőtt letépte egy pápai hölgy nyakából az aranyláncot.

Tremmer Tamás

A sértett, egy ötvenes éveiben járó hölgy miután befejezte a munkát, gyalogosan hazaindult. Arra lett figyelmes, hogy a házuk előtt egy szürke színű autó áll, mellette egy fiatalember az ablakból kihajoló lányával beszélget. (Később kiderült, az idegenek papírgyűjtési akcióra hivatkozva csengettek be hozzájuk, de a lánya nem engedte be őket.)

Amikor észrevették az asszonyt, a kocsival eltávolodtak a helyszínről, a fiatalember pedig elindult felé. A közelébe érve a nyakában lógó lánc után kapott. Mivel az vastag volt, csak többszöri rángatás, lökdösődés után sikerült leszakítania. Ezzel a cselekménye rablásnak minősül, s 2-8 év között büntethető.

A nagy erőkkel munkához látó rendőrök bő két héten belül elfogták a tettest. Ebben segítségükre volt, hogy a sértett előállt egy rendszámtöredékkel. Nagy Ákos százados, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezető arról tájékoztatott, hogy az elkövető egy 19 éves pápai fiatalember volt, aki korábban a Pest megyei rokonainál tartózkodott, éppen akkor hazahozták Pápára. A rablás után azonban azonnal visszamentek a főváros környékére. A rendőrök azt is kiderítették, hogy az eltulajdonított láncot - melynek értéke 250 ezer forint körüli – rövid időn belül értékesítették egy budapesti ékszerboltban.

A tettes előzetes letartóztatásban van. Nagy Ákos elmondta, jelenleg azt megvizsgálják, írható-e a számlájára egyéb más bűncselekmény elkövetése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!