Hírek

2012.07.31. 17:54

Kultúra a lakótelepen - Költözik a VMKK a Hemóba

Veszprém - Az elmúlt hetekben felújították a Hemo helyiségeit, ahová a Városi Művelődési Központ és Könyvtár költözik.

Balla Emőke

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a közgyűlés döntése alapján a Városi Művelődési Központ és Könyvtár (VMKK) a Dózsa György útról a Zalka Máté téren (új nevén: Táborállás tér) lévő Helyőrségi Művelődési Otthonba, a Hemoba költözik. Itt, az alagsorban kapott helyet a Kabóca Bábszínház, mely ősztől a színházteremben tartja előadásait, a VMKK pedig a napokban költözik.

Az elmúlt hetekben felújították, az új funkció számára alkalmassá tették az épületet: felújították a vizesblokkokat, a termekben festettek, parkettát csiszoltak, lakkoztak. A színházteremben nem történt felújítás, viszont a VMKK fény- és hangtechnikáját beépítik, így téve modernebbé azt. A vezetők, népművelők, a titkárság, a műszaki és pénzügyi osztály kilenc irodája az emeleten kap helyet. Itt található a kiállítóterem is, melyet kifestettek és a korábbi harmonikaajtó helyett zárható, modern ajtóval szereltek fel. Parkettát csiszoltak a földszinti kamarateremben is, melynek több funkciót szánnak - várhatóan a VMKK-ban lévő előcsarnoki programok, konferenciák, kamarateremi programok számára lesz alkalmas a hely. Az étterem bérlésére pályázatot írnak ki.

A VMKK-ban huszonöt csoport, civil szervezet, a Hemoban tizenöt csoport működött; az új művelődési központban valamennyien elférnek, legfeljebb nem az eddig megszokott napokon tarthatják majd összejöveteleiket.

- A megszokott, jól bevált programokon túl igény szerint újakat is tervezünk. Meg kell ismernünk a környéket, fel kell mérni az igényeket - mondta Neveda Amália igazgató.

Helyijárattal az új helyszín is jól megközelíthető, a VMKK szakkörei, klubjai nem jelezték, hogy ne költöznének a Hemoba, viszont a színházterem nagysága miatt - mely a VMKK színháztermével szemben 100 nézővel kevesebbet, csupán 291 nézőt tud befogadni - van olyan bérlő, aki aggodalmát fejezte ki és gondolkozik azon, hozza-e ide az előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!