Hírek

2012.08.30. 17:53

A betegek értékelhetnek

Veszprém - Ezúttal kizárólag a betegek mondanak véleményt, és ez meg is jelenik a nyilvánosság előtt, kellő hangsúlyt kap - tartja az Emberséggel az egészségért programunk legnagyobb értékének Vinkler Lajosné.

Varga Domokos Péter

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Veszprémi Területi Szervezetének elnökét arra kértük, mondja el véleményét a lapcsoportunk által indított Emberséggel az egészségért Ki lesz a hónap orvosa, ápolójaasszisztense? programról. Vinkler Lajosné kifejtette, az egészségügyben alapfeltételnek tartja a szerénységet és az alázatot, annak megjelenítését, hogy a betegek érzékeljék, értük, miattuk üzemel a rendszer, dolgozik a személyzet. A rendkívül rossz anyagi és tárgyi feltételek között dolgozó egészségügyiek a mostaninál lényegesen több elismerést és figyelmet érdemelnének, a Napló akciója során legalább néhányan hozzájuthatnak ehhez. Úgy látja, rendre olyan orvosok, egészségügyi szakdolgozók kapják a legtöbb szavazatot, akik valóban megfelelnek annak az elvárásnak, hogy a magas színvonalú szakmai munkájuk mellett humánus alapállásúak, emberségesek. Ő személy szerint nagyon örült a zirci Erzsébet kórház ápolója, Szolgáné Zsöllei Erzsébet sikerének, akiről pontosan tudja, milyen szerény, és emellett milyen odaadással végzi a munkáját. Ugyancsak nem a kiemelés és nem az értékelés szándékával mondja, de szintén szívesen olvasta, hogy dr. Mészáros Iván is a hónap orvosa lett. Őt is olyan szakembernek tartja, aki a betegekre mint emberekre is odafigyel.

Dr. Berki Emília háziorvos azért örül igazán a sorozatunknak, mert lehetőséget ad arra, hogy az egészségügy ne csak akkor kerüljön az érdeklődés homlokterébe, ha valami negatív szenzációról kell hírt adni. Érdeklődve várja hónapról hónapra, hogy melyik kollégája részesül az elismerésben, illetve ennek kapcsán kit mutatunk be lapunkban, ki mondja el figyelemre méltó gondolatait a hazai egészségügyről.

Mától ismét lehet jelölni a megmérettetésre orvosokat, ápolókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!