Hírek

2012.08.28. 16:23

Fogathajtók hétvégéje

Ajka, Bakonygyepes - A hétvégén első alkalommal, de annál nagyobb sikerrel rendezték meg a fogathajtóversenyt a városrészben.

Tóth B. Zsuzsa

A bakonygyepesi fogathajtóverseny fő szervezője a helyi Penk Gábor volt, aki a lovak szeretetét és az ezzel kapcsolatos kemény munkát a nagyapjától tanulta. Állítja, hogy a lovas sport egyik legszebb versenye a fogat- és akadályhajtás, amely nemcsak egy közös élményt adó esemény, hanem magas szintű szakmai felkészültséget megkövetelő sportág, mind a hajtó, a segédhajtók, mind pedig a lovak részéről. Amellett a lovas sport mindig is Magyarországra jellemző tevékenység volt.

A rendezők a kettes és négyes fogathajtási versenyszám mellett vadászhajtásban is rendeztek versenyt.

A junior indulók részére külön elsőversenyes futamot írtak ki.

A díjazás során nemcsak a fogathajtókat, hanem a fogatot húzó lovakat is az elért eredményüknek megfelelő színű szalaggal értékelték.

Bár a hagyományteremtő szándékkal életre hívott versenyt baráti körben rendezték, az eseményre a helybeliek és a környező településekről érkezők több százan voltak kíváncsiak.

A közönséget a rendezvény alatt szakértő szakmai vezető tájékoztatta a verseny eseményeiről és a látnivalókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!