Hírek

2012.08.08. 06:38

Itt ''lógott'' a fél falu

Nagyvázsony - Két napig a mozgásé, a sporté volt a főszerep a községben: az önkormányzat civil összefogással rendezvényeket, bemutatókat szervezett, melyeken a profi sportolók mellett az érdeklődők is részt vehettek.

Varga Domokos Péter

Az önkormányzat tulajdonában lévő Nagyvázsonyi Kinizsi Nonprofit Kft. Leader pályázaton 1 millió 310 ezer forintot nyert, ez jelentette a Mozduljunk rá! elnevezésű rendezvény anyagi hátterét - tájékoztatta a Naplót Stefanovitsné Sipos Mária.

Az IKSZT vezetője elmondta, a II. Országos Falmászó Bajnokság két napon keresztül, szombaton és vasárnap zajlott. A szakági sportszövetség által rendezett verseny mellett arra is volt lehetőség, hogy a 12 méter magas gyorsasági pályán a közönség is kipróbálhassa fizikai képességeit. A tó fölött kötélpályát feszítettek ki, amelyen akár vízbeugrással is lehetett növelni az adrenalinszintet.



Ezzel párhuzamosan zajlott a kispályás focibajnokság, három korcsoportban, férfi és női csapatok részvételével. A megyei rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi versenyt rendezett, a résztvevők KRESZ-tesztet is töltöttek ki, a legügyesebbeket díjazták. Délután elkezdődtek a várjátékok, majd a tóparti pódiumon az Alig Színpad és helyi művészeti csoportok léptek fel.

A szervezésben a pályázatot megnyerő Kinizsi Kft. mellett részt vett az IKSZT, több civil szervezet, a kispályás focit a Nagyvázsonyi Kölyökfoci Klub szülői közössége készítette elő és bonyolította.
 

 

Vasárnap bokszgálát rendeztek, melyen hat hivatalos mérkőzés után bemutatókat tartottak. Számtalan kísérő program zajlott, kitelepült a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület, a Várfok Alapítvány, a Bakony-Balaton TDM, a helybeli Mazsoládi Egyesület. Volt sátra a helyi termékeknek, valamint megújuló energiának is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!