Hírek

2012.08.25. 06:07

Új helyszínen a zenei képzés

Veszprém - A költözés elkezdődött, a szállítás a jövő héten történik, mondta Kováts Péter, az újonnan létrehozott zenei intézmény igazgatója.

Balla Emőke

Az új tanévet a Dózsa György u. 2. szám alatti épületben kezdi a szakközépiskola, mondta Némedi Lajos alpolgármester. Az elhelyezés egy tanévre szól, január 1-jétől az iskola - akárcsak a többi oktatási intézmény - állami fenntartásba kerül.

Már csak egy hét van a nyári szünetből, és a Dohnányi szakközépiskola még nem vette birtokba új helyét, egy hét azonban elegendő lesz. A beköltözés elkezdődött, a szállítás jövő héten lesz, minden időben a helyére kerül, mondta Kováts Péter, a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője.
 
 Eredetileg is úgy terveztük, hogy augusztus végén költözünk, hiszen a nyáron még szakmai programokat  - az Auer Akadémiát, az országos oboás tábort  - szerveztünk. Megnéztük a helyszíneket és megállapítottuk, hogy a VMK-ban elfér az iskola: itt tudjuk tartani a közismereti és zenei tárgyak nagy részét, kisebb részben zenei órákat délelőttönként a Csermák zeneiskolában. A zeneművészeti szakképzés egész napos, kevert órarendű, párhuzamos képzés. Nem tömegképzés, nem az a cél, hogy sok gyereket felvegyünk, hanem az, hogy minőségi művészeti képzést biztosítsunk.
 
A Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola alapító okiratában 90 a maximálisan felvehető tanulók száma, két-három éve azonban alacsonyabb létszámmal működik. A 2012/2013-as tanévben 72 diák jár majd az iskolába, az első zenei évfolyamra 15 tanuló nyert felvételt. Az iskola vezetésének most az a legfontosabb, hogy a költözést megoldja, a gyerekek a legkevésbé érezzék az ebből adódó nehézségeket. Kováts Péter hozzátette, felújítás nem lesz, festésre azért nincs szükség, mert egy jól karbantartott, tiszta falú épületet adott át a VMK. Értelme sem lenne, hiszen ez csak egy évre szól. A későbbiekről még nem tud nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!