Hírek

2012.09.30. 09:37

Harci túrán a diákok

Várpalota - Paintball lövészet, íjászat, kötélmászás és képfelderítés is szerepelt a Bakony Harci Túra feladatai között, amelyet idén is a város általános iskolás diákjainak hirdettek meg a katonák.

Szabó Péter Dániel

A katonai és civil kapcsolatok ápolását tűzte zászlajára a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) helyi szervezete, s a koncepcióba tökéletesen illeszkedik a várpalotai általános iskolásoknak meghirdetett harci túra, amelyet ezúttal is az MH Bakony Harckiképző Központtal (MH BHK) karöltve rendeztek.



Több okból is érdemes nyitnunk a fiatal korosztály felé. Várpalotán egy lőtér szomszédságában élnek, ezért fontos, hogy megismerkedjenek a biztonsági rendszabályokkal, másrészt pedig a nemzeti alaptantervbe is bekerült honvédelmi ismeretek tárgy oktatása, ami újabb kapcsolódási pontot jelent - mondta el kérdésünkre Gervai János, az MH BHK vezénylő zászlósa, aki a HTBK elnökével, Szabó István alezredessel együtt járta végig a helyszíneket, s biztatta a lelkes nebulókat.



A Kossuth-laktanyában megtartott reggeli köszöntő után ugyanis a csörlőházi lőtéren zajlott a harci túra. Kilenc csapatban összesen mintegy 100 gyermek vett részt a hagyományos vetélkedésen, amelynek során a bevezetőben említett paintball lövészet, íjászat és kötélmászás mellett egészségügyi tudásukról és a lőtéri szabályzat ismeretéről is számot kellett adniuk a résztvevőknek.




A jó hangulatú, ám fárasztó harci túra a laktanyában zárult, ahol a különböző helyszíneken elmondott történetek alapján összeállított történelmi totót kellett kitölteniük a csapatoknak. A kisdiákokat Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly belügyi államtitkár is köszöntötte az alakulótéren, a legjobbak ajándékcsomagokat is átvehettek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!