Hírek

2012.09.06. 20:57

Hétvégi piknik a belvárosban

Veszprém - Koncertekkel, beszélgetésekkel, kiállítás megnyitóval, fényfestéssel és számos egyéb programmal igyekszik megmutatni a Home, Street, Home elnevezésű szombati rendezvény, hogy egy város is lehet élhető, Veszprém pedig pláne.

Napló Online

A Színházkertet elfoglaló streetart fesztivál és belvárosi piknik urbanista beszélgetésekkel kezdődik, olyan fiatalokkal, akiknek tevékenysége a művészetek határterületein mozog (zenészek, slam poetry-vel foglalkozók, stb.), akiknek alapanyaga vagy terepe a város. A szombati beszélgetés egy öt alkalomból álló sorozat első állomása, amelyen öt különböző aspektusból foglalkoznak a városi léttel, a városlakó életérzésével.

A rendezvény extrém divatbemutatóval, slam poetry akciókkal folytatódik, a további programban pedig szerepel Halas Adelaida, a Sánta Kutya és a Colorado  koncertje, de hallhatunk megzenésített Weöres Sándor-verseket is. Este a jazzt és pszichedelikus rockot vegyítő Sapphyre Project lép fel, éjszaka pedig dj Elf, valamint Horváth Károly és Áfrány Gábor keveri a zenét. A piknik ideje alatt láthatunk táncimprovizációkat, John Judit Életképek című festmény és grafikai kiállítását és a Méhkasaula fényfestését.

A Home, Street, Home – Streetart fesztivál és belvárosi piknik szervezői - a Life Vision Kft., a Szellemi Regenerációs Társulás, és az Ittmost Egyesület - Veszprém belvárosának megújulása apropóján hozták létre a rendezvényt. Az esemény európai uniós forrásból, az Új Széchenyi Terv támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!