Hírek

2012.09.16. 07:31

Tetovált állatmentők napja

Veszprém - Adománygyűjtéssel egybekötött örökbefogadó napot tartott a megyeszékhelyen a Tetovált Állatmentők Egyesülete.

Szabó Péter Dániel

A 2010 óta működő egyesületet állatszerető barátaival összefogva Perédi Gergely, s az elmúlt két esztendőben a lelkes és az állatmentés terén komoly eredményeket felmutatni képes társasághoz csatlakozó önkénteseknek köszönhetően a szervezet immár országos szinten működik, tudtuk meg József Annától, a Tetotvált Állatmentők Fejér és Veszprém megyei mentési vezetőjétől.

A Bakterház étterem parkolójában szombaton tartott nyílt napon a szervezet népszerűsítése mellett a fő cél az adománygyűjtés, illetve a magukkal hozott nyolc hontalan kutya és egy macska örökbeadása volt. Részben sikerrel is jártak, hiszen több négylábú is új, megbízható gazdijával térhetett haza, s az egyesület mindennapi működéséhez szükséges adományok is szépen gyűltek a nap folyamán.

- Sajnos az ország más területeihez hasonlóan Veszprém megyében is rengeteg hívást kapunk, s több ízben mentettünk már meg embertelen körülmények között tartott, éhező állatokat. Az internetes honlapunkon található elérhetőségeinken várjuk a jelzéseket az állatbarátoktól, akiktől, lehetőség szerint fényképet is várunk az érintett állatokról, hiszen szűkös az eklézsia, s feleslegesen nem szeretnénk kivonulni. A helyszínre érve előbb megpróbálunk egyeztetni az érintett állat gazdájával, felhívjuk a figyelmét az állatvédelmi törvényre, s ha ez nem jár sikerrel, azonnal értesítjük a rendőrséget és a hatósági állatorvost - mondja József Anna, akitől megtudtuk, leggyakrabban az elhagyatottabb részeken, a zártkerti területeken és a szőlőhegyeken találnak sanyarú sorsú állatokat.

A szombati nyílt napon egyébként rendőrkutyás bemutató, állatorvosi tanácsadás és arcfestés is várta a gyermekeket és szüleiket, akik egy speciális kutyás mentőautót is megtekinthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!