Hírek

2012.10.30. 16:17

A legek érkeznek - Szerdán Veszprém Barabás - Győri ETO

Veszprém - Ár-érték arányban nyilvánvalóan a szerdai műsorban lehet a lehető legolcsóbban világsztárokat látni. A Március 15. úti csarnokban a Veszprém Barabás KC a győri ETO-t fogadja.

Novothny Ottó

Vagyis a "nagy" Győr csap össze a "kis" Győrrel, ahogy a szakemberek nevezik a veszprémi együttest. Tény, hogy ügyes húzással az ETO legtehetségesebb fiataljait sikerült az első ligában elrajtoltatni. Ehhez a Veszprém Barabás KC adta a nevét, míg a játékosok - talán csak a veszprémi Takács Bianka kivételével - a győri képzés legrátermettebb gyümölcsei.

Mindebből következik, hogy a sportág női változatának legmagasabban jegyzett játékosai közül jónéhányan a vendégeknél lépnek majd pályára. Az ETO évek óta a világ egyik legjobbjának tartott csapat, amelynek a magyar bajnoki arany begyűjtése a legkisebb problémát sem jelenti.

Ugyanakkor mai riválisuk az idei események talán legkevésbé várt eredményeit produkálta: öt győzelem mellett két vereségükkel a tabella harmadik helyén állnak a házigazdák.

- Két teljesen más csapatot láthat a nagyérdemű - kezdte Róth Kálmán a Barabás KC mestere. - Az egyik világklasszisokból áll, a másik tehetségekből. Ennek ellenére, ahogy mondani szokták, nem lépünk feltartott kézzel a küzdőtérre.

- Egészen addig is elmehetünk, hogy bízik a csodában?

- Na, ez azért kissé túlzás. A labdarúgásban előfordulnak meghökkentő eredmények, a kézilabdában borzasztó ritkán. Itt képességek közötti különbségekről van szó, így aztán nem várható semmiféle csoda.

- A lányok viszont megmutathatják: íme itt vagyunk és hamarosan "odatolakodunk" a nagyok közé.

- Ebben igaza van, noha hozzáteszem: ha ezt sikerül bebizonyítani, akkor egyrészt ott a helyük már most, másrészt az minden bizonnyal elgondolkodtatná a vezetőket. Maradjunk a valóság talaján. Ettől a meccstől két dolgot várhatunk, az egyik: remek lesz a hangulat. A másik: sok néző lesz kíváncsi a földkerekség legjobbjaira. Persze mi is ott leszünk, és amit lehet, megteszünk.




Három csapat maradt tizen belül

Az idei női kézilabda bajnokságban hét mérkőzést játszott eddig a Győr. Természetesen hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát. A legnagyobb különbséggel a Dunaújvárost győzték le (23:40), míg a legjobban a Vác ellen szenvedtek meg (26:28). A Duna-partiak mellett még két alakulat tudott tíz gólon belül maradni az ETO-val szemben: a Siófok (22:30) és az Érd (19:28), a többieket hatalmas különbséggel verték el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!