Hírek

2012.10.08. 18:41

Macskák zuhantak ki a negyedik emeletről Veszprémben (fotókkal)

Veszprém - Macskák estek ki egy veszprémi társasház negyedik emeltéről kartonos dobozban. A rendőrség vizsgálja, hogy terhel-e valakit az ügyben felelősség.

Halmos György

A rendőrség ügyeletére vasárnap délután érkezett bejelentés arról, hogy több macska esett ki egy emeleti lakásból kartondobozban. A helyszínre perceken belül kiérkező rendőrjárőrök megállapították, hogy a bejelentő által megadott tömbház előtt több sérült macska található. Rendőrök azonnal intézkedtek az elszállításukról és megtették a szükséges intézkedéseket szakszerű ellátásuk érdekében. Az eset körülményeit vizsgálják, vagyis azt, hogy az állatokat ledobták, vagy kiestek.

Nyolc cicának keres gondos gazdát a Veszprémi Állatvédő Egyesület

A Veszprémi Állatvédő Egyesület honlapján a következő felhívás olvasható: "Az albérlő ott hagyta az üres lakásban a cicákat, a főbérlő pedig kidobálta őket a 4. emeletről! Súlyos állatkínzás történt az egyik veszprémi lakótelepen. Az első felmérések szerint 12 cicát dobott ki valaki az ablakon dobozba téve, majd lement és a szemetes konténerbe kezdte dobálni a már elpusztult, sérült vagy épen maradt cicákat. Mindannyian felnőttek voltak, a rendőrség tájékoztatása szerint 5 cica el volt pusztulva már. Nyolc ledobott cicát most az Állatkórházban kezeltet egyesületünk, szerencsére a bekerült állatok egészen jó állapotban vészelték át a zuhanást. Természetesen sokkos állapotban voltak, de a vizsgálatot és kezelést is békésen tűrték, nagyon kedves cicák. A rendőrség eljárást indított, az egyik elkövető személye állítólag ismert. Gazdát keresünk a 6 ledobott, épen maradt cicának és három másiknak is, akik a lakásban, a fürdőszobában elbújtak a szellőzőben és így megmenekültek a brutális tett elől. Közzétesszük a gazdára váró cicákat, kb. 3 nap múlva lehet – ha nem történik változás az egészségi állapotokban – örökbe fogadni őket. Ivartalanításukban segítséget nyújtunk. 06/20/368-0744 vagy 20/288-3728 [email protected]."

A képekért kattintson a fotóra! Csak erős idegzetűeknek!

1. Nemrég ellett fiatal nőstény, barátságos, kedves, szelíd. Jól tűrte a vizsgálatot is.

2. Herélt fiatal kandúr, kedves, szelíd.

3. Fekete-fehér nőstény, fiatal, barátságos, simogatható, a kezelést jól viselte.

4. Fiatal kandúr, nincs herélve, kedves, nagyon szép.

5. Szürke cirmos nőstény macska, fiatal, nem lehet tudni, ivartalanított-e.

6-7. Fekete cica, nagyon pánikos volt, ő elbújt a fürdőszobában a szellőzőben, ezért nem tudták kidobni. A nemét nem tudtuk megnézni, mert nagyon félt, inkább hagytuk egyelőre pihenni mindkettőjüket. A 7. számú kisebb, nagyon fiatal.

8. Szintén pánik miatt nem tudtuk lefotózni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!