Hírek

2012.10.21. 20:23

Mozdulni sem lehetett az érdeklődőktől süllőfesztiválon

Szigliget – Még a legnagyobb kánikulában sem volt ennyi vendég, érdeklődő, mint a Szigligeti Turisztikai Egyesület most hétvégi programján, a süllőfesztiválon. Már a szombati nulladik napon is rengetegen voltak a rendezvény központi helyszínén, a strandon, vasárnap pedig mozdulni sem lehetett.

Győrffy Árpád

Az önkormányzat és több vállalkozás támogatásával megvalósított rendezvény szombaton az először meghirdetett süllőkupával indult. Az alacsony vízszint miatt szárazra került gyereköböl medrében rendezett kispályás focitorna vándorkupáját a tapolcai Répák vihették el. Közben megnyitotta sátrát a több mint hetven vásározó, elkezdték sütni a halakat, kolbászokat. Délután sokan megnézték a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium fegyver- és harcászati bemutatóját a várban, és nagy érdeklődés volt a Szigliget motoros sétahajó járatai iránt.

A programot vasárnap Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és Balassa Balázs polgármester nyitotta meg, dicsérve a turisztikában dolgozók összefogásának eredményét, a szezonhosszabbítást elősegítő programot. A hagyományoknak megfelelően Kovács Károly esperes megáldotta a halakat. Hétfőn egész nap várják a véradókat. Délután a strandon több más mellett a Rézangyalok fúvószenekar, Zsongi Bohóc, Berecz András, a Kalimutu Jazz Band, a Boombatucada ütős együttes és Tarjányi Sándor táncháza szórakoztatja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!