Hírek

2012.10.30. 17:28

Szolidaritás órája a krízisszállón

Pápa - Idén is megtartotta a Szolidaritás óráját a pápai Gondozási Központ a november elsejével nyíló krízisszállón. A rendezvény célja, hogy az otthontalanokra irányítsa a figyelmet.

Polgár Tibor

Az egybegyűlteket Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője köszöntötte, majd kiemelte, el kell jutnunk a felismerésig, hogy  a  szegénység, a hajléktalanság társadalmi probléma.
 
- Azért, hogy az elmélyülő szegénység, a kilátástalanság ne generáljon újabb reményvesztett sorsokat, segítenünk kell a rászorulókat. A mai rendezvényünkkel szeretnénk közelebb lépni a fedél nélkül maradt emberhez. Nevén szólítva, megismerve, belegondolva magunkat a helyzetébe. Legyünk érzékenyek, ismerkedjünk meg a támogatásra szoruló nélkülözőkkel! - fogalmazott a szakember.

A Gondozási Központ a hajléktalanok sorsán próbál naponta enyhíteni a szociális munkával és a november elsejétől ismét megnyíló krízis-szállóval, amely további hat személynek ad menedéket a már meglévő húszfős átmeneti szálló kínálta lehetőség mellett. Oláh Márta hangsúlyozta, szüksége esetén pótágyakkal látják el a krízis- és az átmeneti szállót is.

Velniceru Krisztina szociális munkás bemutatta a krízisszálló szobáinak falait díszítő kiállítást, ami a közel húsz éves pápai hajléktalanszálló mindennapjaiba, az itt élők alkotásaiba enged bepillantást.

A Szolidaritás óráján részt vett Keith Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka is, aki négy tortát hozott ajándékba. Pelsőci Miklós főhadnagy, a Nehéz Légiszállító Ezred protokoll tisztje lapunknak elmondta, az ezredes és az ezred több tagja régóta támogatja a hajléktalanszállót, leggyakrabban élelmiszerekkel segítenek a rászorulóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!