Hírek

2012.10.02. 14:37

Új jegyző érkezik Kenesére

Balatonkenese - Dr. Nánássy Elek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihályd volt jegyzőjének pályázatát fogadta el a testület legutóbbi ülésén a jegyzői posztra.

Halmos György

A testület négy igen és három nem arányában döntött az új jegyező személyéről. Tömör István polgármester elmondta: értesítették a jelöltet a döntésről, megegyezés kérdése, hogy mikortól kezdi meg munkáját a hivatal élén. A jegyzői helyre kiírt pályázatra összesen 15-en jelentkeztek.

Több beszámolót is tárgyalt és elfogadott a testület, többek között a közművelődési intézményét, az üdülőegyesületekét, a Tátorján házét. Beszámolt a nyári tapasztalatokról Kelemen Zoltán, a városgondnokság vezetője, aki elmondta, hogy a hosszú jó időnek köszönhetően jelentősen nőttek a standok jegyárbevételei.

Komolyabb gond nélkül ért véget a szezon, a panaszos bejelentések a Lidó stranddal kapcsolatban érkeztek, leginkább a fizetőssé tétele miatt. Látogatottságban a strandok közül a legjelentősebb növekedést a Bercsényi strand (39 százalék), illetve a Bezerédj (25 százalék) érte el. A testület elfogadta az idei költségvetés módosításáról szóló rendeletet és az első félévi költségvetés végrehajtásáról szóló tájékoztatót.

A képviselők megtárgyalták a Pilinszky János Általános Iskola további működtetési kötelezettségével kapcsolatos előterjesztést, és úgy döntöttek, hogy az állami intézményfenntartó központnak történő átadást követően is gondoskodik az önkormányzat a működtetésről, mentesítési kérelmet nem nyújt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!